Dansk

Leg i dansktimen

En sjov pause i dansktimen er legen; “Ordet skal starte med…”. Eleverne skal samarbejde om at få udfyldt skemaets række – gerne først – men man skal også tænke kreativt og forsøge at ramme ord, som de andre grupper IKKE har skrevet.

Regler:

Inddel eleverne i grupper gerne 2-4 på holdet og udlever en seddel til hver gruppe.

Grupperne siger “stop” på skift, mens jeg siger alfabetet i hovedet. Når gruppen siger stop, nævner og/eller noterer bogstavet på tavlen. F.eks. “M”. Gruppen skal derefter udfylde linjen vandret med de 6 forskellige kategorier. Her kan de f.eks. sige: Pigenavn: Maria – Drengenavn: Marius osv. Når man har noteret rækken ud, skal de sige “STOP”. Er en gruppe ved at skrive et ord, må de gøre det færdige men ellers lægger alle blyanten på bordet og stopper.

Jeg gennemgår derefter kategorierne. Hvis f.eks. 2 grupper har skrevet “Maria” noterer de hvert 1 point. Har en anden gruppe skrevet “Mathilde” som de eneste, så får de 5 point. Rundens points noterest i kolonnen yderst i skemaet til højre.

Når spillet er slut, lægger grupperne hver især pointene sammen. Dem med flest point vinder.

Skemaet finder du her:

**Variation: Man kan også første at vende point-systemet om – altså, men får 5 point, hvis man rammer det samme ord, som de andre grupper skriver og 1 point, hvis man er den eneste, der har ordet.*

*

Skriv et svar