Skole, Tysk

TYSKUNDERVISNING: Plakater til klasseværelset

I mens vi arbejder med de forskellige temaer og emner på mellemtrinnet, synes jeg, at plakater har en understøttende effekt – eleverne bruger dem i arbejdet, jeg henviser til dem og eleverne kigger på dem i pauserne.

Jeg hænger dem op, som temaerne er aktuelle, nogle lader jeg hænge, da de er blevet et fast redskab i undervisningen, nogle kan kopieres ned til A4 størrelse så eleverne kan farvelægge tegningerne eller selv skulle navngive tingene… Mulighederne er mange!

Jeg forestiller mig, at listen vokse her, som de bliver tegnet.

Måske du også kan få fornøjelse dem af? :

Vi har haft emnet: Das Haus og mein Zimmer. Her har vi arbejdet med rummene og møblerne. Vi har blandt andet lavet en foldebog – her kan man også i stedet lave en plakat. Jeg har lavet 2 udgaver – et tomt og et møbleret.

I forbindelse med et forløb om forholdsord, har jeg tegnet denne plakat til klassen. Eleverne har brugt den, til at placere gemte påskeæg på en tegning.

Vi samler tyske ord. Denne gang var det Obst und Gemüse, men det kunne sagtens have været hvilket som helst andet emne, hvor der skal indsamles ord til. F.eks.: tøj, mad, møbler, udsagnsord, 3 kurve hvor man sorterer navneord i han, hun og intetkøn. Mulighederne er mange.

Vi lavede en brainstorm på tavlen, hvor eleverne remsede frugter og grøntsager op. På denne måde, er der masser af idéer at tage af, når man skal til at tegne og slå ord op + de elever, som har udfordringer ved at skrive, kan se efter på tavlen, når de skal skrive ordet i ordbogen.

Jeg håber, at ideen kan bruges. Del gerne billeder på Instagram #ideskyen, hvad I får samlet i kurven.

Næste emne og oversigt omhandler; dag, uger, måneder, år, årstider mm.

Til dette har jeg tegnet plakaten “das Jahr” i 2 udgaver. Den ene udgave er næsten tom, som eleverne så skal udfylde ordene deri – den anden er udfyldt og kan bruges som plakat eller som facit. Jeg har haft eleverne til at dekorere månederne – altså de midterste felter i årshjulet.

Du finder plakaterne her:

Som opstart i mine 5.klasser taler vi hurtigt om, hvordan man hilser og siger hej og farvel på tysk. Derfor er der kommet endnu en plakat. Jeg tænker, at man kan kopiere den ned (Den er i A3 størrelse) og lade eleverne farvelægge den og måske gætte på, hvad Guten Abend eller Guten Morgen betyder. Måske kan man tegne en måne i talebolen med “Guten Nacht” eller en solopgang i “Guten Morgen”.

Skriv et svar