Andet, Håndarbejde

Symaskinekørekortet – 4.klasse

Det er altid et hit, når man skal tage kørekort til symaskinen. Før man skal i gang med symaskinen, er det vigtigt at gennemgå maskinen for eleverne. Det er vigtigt, at de forstår, at symaskinen ikke er et legetøj, og at man skal være opmærksom på nål og pedal hele tiden. Foden skal først ramme pedalen, når man skal sy.

Jeg plejer at starte ud med eleverne skal se, hvordan man pakker en symaskine frem. Vi gennemgår hvad delene på maskinen hedder, hvad skal man være opmærksom på og hvordan indstiller man den til at sy ligeud og zigzag og at indstille stinglængden. Derefter skal eleverne gennemgå 8 prøver. De første 4 prøver er uden tråd – de sidste 4 er med tråd. Eleverne skal have godkendt arket enkeltvist med et flueben i øverste højre hjørne. Derefter må de gå videre til det næste ark.

TIP: På tavlen gør jeg altid klar til en hjælpeliste, men med 2 kolonner: “Hjælp” og “Jeg skal lære at tråde symaskinen”. Når der er 2-4 elever klar til at lære at tråde symaskinen, samler jeg dem og de får en grundig gennemgang af at lave undertråd og i at tråde symaskinen.

Når eleverne er gennem alle 9 syprøver skal jeg forbi eleven og se dem tråde symaskinen og de skal navngive delene for mig – derefter får de deres kørekort – udfyld og udleveret.

Herefter er eleverne klar til deres første syopgave – Risposen

Syprøver og kørekort klar til print: https://www.bubbleminds.dk/produkt/symaskinekoerekort-2/

Rigtig god fornøjelse!

1 thought on “Symaskinekørekortet – 4.klasse

Skriv et svar