Billedkunst

Vaskebjørne – 4.klasse

I 4. klasse har eleverne lige færdiggjort et forløb med linoleumssnit. Denne gang er resultatet blevet disse flotte vaskebjørnene. Vaskebjørnene har deres eget unikke udtryk og de tager sig godt ud i ramme med passepartout .

Tidsforbrug:

2-3 (dobbelt)lektioner

Materialer:

Linoleum

Valser

En plade (evt. en glasplade, et låg…) til at have malingen på.

Skæreknive i forskellige tykkelser

Blyant

Linoleummaling

Forløb:

Som optakt, har jeg medbragt flere eksempler fra internettet og hjemmelavede eksempler på linoleumssnit. Det er vigtigt, at eleverne forstår, det der skal være hvidt, skal skæres af og skal det fremstå skraveret/grå, kan man ridse pladen.

Eleverne har tegnet vaskebjørnene på et stykke A6 linoleum. Det kan være en hjælp, at man skraverer det, der er sort på pladen som en reminder for, hvad man ikke skal skære i. HUSK en sort ramme yderst.

Når eleverne begynder at være færdige med at skære ud, er det tid at trykke. Vi dækker et arbejdsbord af med aviser og tager forklæde på til arbejdet. Har man ikke en professionel trykmaskine i billedkunstlokalet, kan man sagtens nøjes med en valser.

Jeg har skåret papiret i passende størrelser og lagt en blyant ved trykkeriet. Eleverne er instrueret i, at skrive navn på papiret (bagsiden) inden de trykker.

Rul malingen på den færdigskårne linoleumplade, så alt er dækket. Læg papir ovenpå og tryk.

Jeg har sat det krav, at der skal være 3 vellykkede tryk. Bliver pladen fuld af maling, kan man roligt vaske den og duppe vandet af og lave nye tryk. Det er også muligt at skære videre efter et prøvetryk.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Skriv et svar