Sy

Varmepose – DIY

Sy din egen varmepose DIY

Måske mangler du en god gaveidé? Så finder du i hvert fald en betænksom og varme gave lige her!
Der findes ikke noget bedre end en dejlig varmepude under en kold dyne, eller en varmepude på ømme led. Denne varmepude glemmer du ikke at slukke og den luner godt og længe. Smid puden i mikroovnen på en ren tallerken i ca. 3 min og du er garanteret varmen.
Jeg har selv brugt noget gammelt kasseret sengetøj, men det meste bomuldstof kan bruges – det skal dog ikke være alt for tyndt.
Så skal det selvfølgelig siges, at posen IKKE kan vaskes. Dog holder posen længe men skulle den “gå til”, er det et hurtigt projekt at lave.
Materialer:
Bomuldsstof (ikke alt for tyndt)
1 pose knækkede hvedekerner
Fremgangsmåde: 
Der er syet med 1 cm sømrum!
1. Klip eller skær stoffet 2x 30 x 80 cm
2. Læg stoffet ret mod ret og sy først med ligeud sting, så der kun er én åbning på det smalle led. Zigzag derefter kanterne, så de ikke løber. Klip hjørnerne i de syede ender. Vend posen om og pres den en tur. Det er smart at stryge kanterne ind i åbningen nu, så er man færdig ved strygebrættet. Vend kanterne ca. 1 cm ind i posen og pres.

 

3. Det er nu tid at sy banerne, som kernerne skal ligge i. Mål op og lav nogle små kridtstreger for de vandrette og lodrette streger. Du skal bruge dem senere:
Rummene måler 10 x 20 cm:
Først syes de lange baner (på skitsen ovenover er det de lodrette). Når dette er gjort, skal de vandrette syes, efterhånden som man får fyldt kerner i.
Jeg havde købt en pose knækkede hvedekerner, med omkring 14 dl kerner. Hvert rum fik derfor omkring 1,1 dl kerner. Send 1 dl kerner ned i de tre bagerste rum. Sy vandret over. Fyld 1 dl kerne ned i de tre rum og sy vandret over osv.
4. Når de sidste kamre er fyldt med kerner, er det tid at lukke posen helt af. Fold enderne ind og sy ligeud sting (evt 2 rækker ligeud sting).
Posen er nu klar til brug!
Rigtig god fornøjelse 😊

Skriv et svar