Sy

Indstillingsark til Janome coverstitch

Janome Coverstitch 2000

– indstillinger

Er du den heldige ejer af en Coverstich maskine, kender du måske også til den lidt tidskrævende indstilling af maskine.  Måske er det bare mig, der er utålmodig med af komme i gang, med at sy de flotte kanter og færdiggøre tøjet? 😃 Når man endnu ikke helt er dus med maskinen, synes jeg, at det kan være svært at indstille maskinen. Derfor har jeg i længere tid søgt på nettet efter de rette indstillinger – hvad bruger andre når de f.eks. syr i tynd bomuldsjersey, hvad står den på, når den syr kantbånd på osv. Til dette findes der flere gode hjemmesider, som I også helt sikkert finder anvendelige “her og nu”. Vil du der imod gerne rustes lidt mere fremadrettet og have et “kartotek”, kan du måske finde et indstillingsark anvendelig. Jeg noterer ved hvert projekt, hvordan maskinen har været indstillet og clipser en lille stofprøve på, så jeg kan mærke stoffets tykkelse, struktur osv.

Ved næste projekt, kan man finde indstillingsarkene frem og sammenligne ud fra stofprøverne, hvilke indstillinger der passer til netop dette projekt. Man skal selvfølgelig altid huske at sy en prøve.

Jeg har udviklet denne til fri afbenyttelse: Janome – indstillinger
Jeg håber, at den vil gøre dit arbejde lettere…

Eksempler på hvordan sådanne ark kan se ud:

Skriv et svar