Hækle

Hæklet karklud

Nem og fin karklud som kan laves på en aften foran fjernsynet. Herunder får du opskriften, så du kan lave dine egne karklude i lækkert design og god kvalitet, det klæder et hvert køkken. Min færdige klud måler ca. 20 cm x 20 cm, men du kan sagtens lave den større eller mindre ved, at ændre antallet af lm du slår op.

 

Materialer:

50 g bomuldsgarn

Hæklenål str. 3,5

Stoppenål til at hæfte ender

Saks

(fm=fastmasker, lm=luftmasker, km=kædemasker)

 

Opskrift

1.Slå 52 lm op.

2. Der hækles kun i hver anden lm fra 1. omgang. Start med en fm i 4. lm fra nålen, *lm, fm*, gentag *-* til enden af lm-kæden. Lav 2 lm og vend.

3. Denne omgang skal igen laves ved at veksle mellem fm og lm skiftevis. fm skal laves i lm fra sidste omgang. Spring derfor den første fm fra 2. omgang over og lav i stedet en fm i den lille “lm-bue” mellem fm. *lm, fm* lav igen *-* til enden og slut med 2 lm og vend.

4.-43. Fortsæt hver omgang som de tidligere indtil du har 43. eller indtil dit arbejde er kvadratisk. Tjek det ved at lægge det diagonalt som på billedet herunder.

Afslut arbejdet og lav 3-5 omgange fm omkring kvadratet. Jeg har valgt at bruge en anden farve, og i stedet for kun fm, har jeg lavet 2 omgange fm og sluttet af med picotmasker. Her kan du virkelig selv sætte dit præg på din karklud.

Der er utallige kombinationsmuligheder og udtryk, som du kan give din karklud, kun fantasien sætter grænser. Lav muslingekant, brug endnu flere farver eller gør noget helt tredje.

 

Det kommer næsten til at ligne en mini-kurveflet du får lavet, og kluden bliver ikke helt så tæt og “hård” som hækling ellers godt kan have tendens til. Det er et rigtig lækkert mønster til klude. Hvorfor ikke lave nogle til vaskeklude også?

Rigtig god fornøjelse 🙂

Skriv et svar